3de kleuterklas

De schakel naar jouw toekomst...

                                             GBS De Schakel

                                                                             Molenberg 9, Baasrode 9200
                                                                             gemeenteschool.baasrode@dendermonde.be - 052/34.59.11

Hoera, de sint komt eraan!!!

 

Joepie, de Sint komt eraan!!! Door het hele coronagedoe kwam de Sint niet in de kls. Maar geen erg. Sint weet op alles raad. Hij kwam met de bakfiets. 

Sint bracht ons ook geschenkjes mee.

" Dank je wel, lieve Sint"

 

  

 

  

 

 

 

 

  

 

 

Dag Sinterklaas, tot volgend jaar!!!!!

 

 

 

S van Sinterklaas

De eerste bewoner van het letterhuisje was de S van Sinterklaas. Veel kleuters brachten spulletjes mee die met die letter beginnen. Bedankt hiervoor!! Kijk maar even mee naar ons gevuld letterhuis.

 

                      

HALLOWEEN!!!

Tijdens onze themaweek " HEKSEN" deden we een activiteit samen met juf Jolien van het eerste leerjaar. De leerlingen van het eerste gingen nog een keertje terug naar hun vorige klas.

In de klas van juf Jolien zagen we een schimmenspel op het liedje van de " 6 heksen". We mochten dit zelf uitproberen, wat leuk!!! Daarna speelden we op de grote speelplaats van de lagere school. Wat spannend!!!

 

   

 

 

Vrijdag 30 oktober vierden we Halloween op school!! Wat zagen jullie er allemaal eng uit.

Het werd een griezelig tof feest!!!!

 

 

 

LETTERJACHT!!!

Tijdens onze letterweek gingen wij op "letterjacht" in de kleuterschool. In kleine groepen en gewapend met een tablet zochten we letters op school. Letters gevonden? Dan namen we er zelf een foto van. Hierbij zien jullie een selectie van de letter-foto's.

 

 

 

    

 

 

   

 

 

    

 

Op zoek naar de kabouter

Samen met de 2de keuterklas, het 1ste en het 2de leerjaar gingen we op bosuitstap naar het Bospark in Lokeren. Daar vonden we een droevige kabouter in de struiken, zijn paddenstoelen hadden geen stippen meer. We gingen hem helpen door in het bos te zoeken naar verschillende bosdieren.Bij elk dier deden we een opdracht. zo konden we de stippen van de paddenstoelen terug verdienen. Een geslaagde bosuitstap.