6de leerjaar

De schakel naar jouw toekomst...

                                             GBS De Schakel

                                                                             Molenberg 9, Baasrode 9200
                                                                             gemeenteschool.baasrode@dendermonde.be - 052/34.59.11

FilmExpeditie 10-11/6/2021

Zoals Ward, de bezieler van dit concept, zegt: " Tijdens deze twee dagen krijg je leerstof die je zelf moet opbouwen. Over jezelf nadenken. Vriendschap met andere mensen is een heel belangrijk iets. Ik zou dat durven vergelijken met de zon. Vrienden die staan niet altijd naast u, maar die hebt ge een stukske in uw hart. 

En die komen bij u zoals ook de zon plots kan beginnen schijnen."

Elk van jullie zal mee onze samenleving bepalen. Jullie zijn de ontwerpers van onze toekomst.
 
Daarom gaan we jullie meningen vastleggen in een professionele film. Elk van jullie zal haar of zijn weg bewandelen. Hierdoor blijven jullie altijd een beetje verbonden.

 

Geniet nu al mee van enkele sfeerbeelden door op de foto te klikken.

MAAR de film zelf... daar moeten jullie nog een beetje op wachten!

Bezoek wereldwinkel

Geschiedenis

Heb je je ooit al afgevraagd waar de naam Oxfam voor staat? Het is een letterwoord, afgeleid van Oxford Committee for Famine Relief. Oxfam werd in 1942 opgericht om de hongerende Griekse bevolking te helpen.

 

Oxfam ontstond in 1942 in Oxford, Groot-Brittannië. Oxfam werd opgericht om voedselhulp te bieden aan Griekenland, dat toen bezet werd door Duitsland. Een groep Britten trok zich het lot aan van de hongerige Grieken, en voerde campagne om voedselvoorraden door de geallieerde blokkade te krijgen.

Na de Tweede Wereldoorlog namen de activiteiten van Oxfam toe. Ook buiten Groot-Brittannië groeide het aantal lidorganisaties van Oxfam.

 

 

 

Samen sterker

Wie Oxfam zegt in België denkt aan fairtradechocolade en rapporten over schokkende cijfers over de groeiende ongelijkheid en belastingontduiking. Maar ook noodhulp bij humanitaire rampen, de tientallen duurzame winkels in het hele land en een solide netwerk van vrijwilligers.

Tot nu toe kwamen deze verschillende manieren om ongelijkheid te bestrijden van twee verschillende organisaties. Door de krachten te bundelen heeft Oxfam België nu meer slagkracht in de strijd voor een meer gelijke en eerlijke wereld.

De twee organisaties samen kunnen rekenen op een netwerk van 240 winkels en de steun van 8.400 vrijwilligers en duizenden supporters.

 

Wil jij meebouwen aan een eerlijkere wereld? Het leven verbeteren van de mensen die ons voedsel produceren? Rechtvaardiger en duurzaam consumeren? Dan ben je bij Oxfam aan het juiste adres!

 

 

     

Subcategorieën