Schoolteam

 'DE SCHAKEL NAAR JOUW TOEKOMST'

                                             SBS De Schakel

                                                                             Molenberg 9, Baasrode 9200
                                                                             deschakel@sbsdendermonde.be - 052/34.59.11

Meester Tomas

Welkom in de lessen Niet-Confessionele Zedenleer bij meester Tomas. 

Sinds 2014 geef ik les in het secundair onderwijs als leraar NCZ en geschiedenis, oudere broers en zussen kunnen mij dan ook tegen het lijf lopen in het GO! MAD in Dendermonde, maar sinds september 2022 waag ik mij aan een nieuwe uitdaging om wat uurtjes NCZ te geven in het lager onderwijs.  

De lessen zedenleer zijn wat anders dan andere lessen. Je zal waarschijnlijk al gemerkt hebben dat je vrienden/vriendinnetjes misschien geloven in een god en daarom naar een kerk, moskee,… gaan om te bidden tot hun god. Zij maken gebruik van een heilig boek (Thora, Koran, Bijbel…) om uit te maken hoe geleefd kan worden.  

Leerlingen NCZ maken geen gebruik van zo’n boek maar gaan zelf op onderzoek hoe ze op een respectvolle manier kunnen samenleven met anderen, dieren en natuur. Overgiet dit onderzoek met een portie filosofie en mindfulness en je komt tot een les zedenleer.  

Eén keer per jaar werken we samen met de andere levensbeschouwingen en kijken we naar waarin we verschillen maar ook naar wat ons verbindt met elkaar om zo meer begrip voor elkaar te krijgen. 

Zie ik jou straks ook in mijn lessen? 

Met vriendelijke groet 

Tomas